بتن با الیاف شیشه، بتنی است که کاربرد وسیعی در صنعت ساخت و ساز دارد. بتن GFRC نوعی از بتن مسلح به شمار می رود که در آن از فولاد استفاده نشده است. واضح است که بتن با وجود مقاومت بالای فشاری، مقاومت کششی پایینی دارد. متداول ترین روش برای بالا بردن مقاومت آن در برابر بارهای کششی، استفاده از فولاد است. با این حال، تکنولوژی های جدید و مصالح نوین، جایگزین هایی برای این کار یافته اند. یکی از این روش های جدید، استفاده از الیاف شیشه در بتن است. الیاف شیشه توانایی تحمل بارهای کششی را داشته و می تواند خصوصیات فیزیکی بتن را به نحو مطلوبی ارتقا دهد.
بتن با الیاف شیشه یا همان GFRC به دلیل فرم، بافت و رنگ های متنوعش، بیشتر در دکوراسیون و نما کاربرد دارد. همچنین به شدت در برابر عوامل خارجی تخریب کننده، مقاوم است. بنابراین از این بتن می توان در محیط های با شرایط جوی نامساعد نظیر رطوبت، یخ زدگی و ... استفاده کرد. ویژگی خاص بتن های GFRC تولید شرکت ما طبیعی بودن رنگ تولیدی است. این ویژگی به دلیل نوع خاص مواد بازیافتی معدنی به کاربرده شده در ترکیبات مواد است.
GFRC یا همان بتن با الیاف شیشه، یکی از مصالحی است که در کارهای مهندسی استفاده می شود. خصوصیات این نوع از مصالح می تواند با توجه به طرح اختلاط، نوع الیاف، و تکنولوژی ها و روش های متداول برای تولید، متغیر باشد. خصوصیاتی که سبب استفاده ی گسترده از این نوع بتن شده اند، به شرح زیر می باشند:
• بتن با الیاف شیشه را می توان در آزمایشگاه و یا حتی در هنگام بهره برداری مورد آزمایش قرار داد. این بتن در برابر محیط های مرطوب، نمکی و ... مقاوم است. همچنین در این گونه محیط ها به دلیل عدم وجود آرماتور (فولاد دچار خردگی می شود) مقاومت بهتری را نسبت به بتن مسلح عادی از خود نشان می دهد.
• این نوع بتن در مقایسه با بتن های قدیمی و سنتی بسیار سبک تر است. بنابراین فرآیند نصب و اجرای آن بسیار سریع تر خواهد بود.
• این نوع بتن را تقریبا می توان به هر شکلی در آورده و مورد استفاده قرار داد.
• اجزای تشکیل دهنده ی این نوع از بتن در برابر آتش بسیار مقاوم هستند. در پروژه هایی که از این نوع بتن استفاده شده است، در صورت آتش سوزی بتن نقش عایق گرمایی را بازی کرده و از میزان اشتعال سایر مصالح خواهد کاست.
• GFRC بسیار نازک و مقاوم است و وزن آن از بتن معمولی 75 تا 90 درصد کمتر است. سبک تر بودن علاوه بر آسان تر کردن فرآیند نصب و اجرا، سبب کاهش بار وارده به سازه هم خواهد شد. همچنین خصوصیات مکانیکی این بتن باعث سهولت در حمل و نقل (سبک و مقاوم)، انعطاف برای کاربرد در طرح های معماری مختلف و کاهش اثرات زیست محیطی می گردد.
• مقاومت این نوع از بتن در برابر بارهای لرزه ای بالاست.
• مقاومت این نوع بتن در برابر شرایط مختلف جوی بسیار زیاد است. همچنین احتمال یخ زدگی در این نوع از بتن نسبت به بتن های معمولی بسیار کمتر است.
سنگدال های بتنی دارای دو نوع سنگدال بتنی ترافیکی و غیر ترافیکی است. سنگدال های بتنی ترکیبی از بتن الیافی و میلگرد است. که مواد اولیه آن شامل ترکیباتی نظیر سیمان، سنگدانه، افزودنی های پلیمری، الیاف PP و میلگرد است.تولید سنگدال بتنی، پاسخی به نیازهای مختلفی از جمله دریچه های بازدید کانالها و پل های روی جوی های آب و ... است. در طراحی سنگدال ها مهم ترین میزان بار عبوری بر روی سنگدال است.
ضخامت سنگدال ها با توجه به مقدار بار عبوری بین 10 تا 20 سانتی متر است. عرض قطعات سنگدال ها یک متر است ولی طول سنگدالها با توجه به مکان مورد استفاده تغییر می کند.
سطح روی سنگدال های شرکت تابان بتن در اثر سایش تغییر نکرده و در اثر سرما و گرما پوسته پوسته نمی گردد.
پایه های فنداسیون بتنی دارای میلگردهای طولی و عرضی است. ابعاد این قطعات با توجه به محاسبه ابرهای وارد شده به آن تعیین میگردد. بر روی این قطعات با توجه به نوع نصب قطعات بر روی آن یک ورق فلزی یا پیچ های برای اتصال قطعات قرار داده می شود.
دیوارهای پیش ساخته از جنس بتن اکپسوز الیاف دار که بوسیله میلگرد مسلح شده است. این دیوارها دارای قطعات ستون و پانل جدا از یکدیگر است. این محصول سطح نهایی صاف، صیقلی و براق را دارد. با توجه به سرعت اجرا، زیبایی، کیفیت و دوام محصول، قابلیت جابجایی قطعات و صرفه اقتصادی کاربرد فراوانی دارند.